lørdag 2. april 2011

Storgjedde på mark!!

Fredag 9 juni fikk Tom Åge Bye seg litt av en overraskelse på Nordre Krokvann. Han fisket med mark og dupp for å få noen steikeabbor til kveldsmat, men istedenfor fikk han en gjedde som var nesten meter`n lang.










Det var ikke gjedde han var på jakt etter denne kvelden med mark og dupp på Nordre Krokvann. Etter flere napp uten å lykkes å få fast fisk bestemte Tom seg for at neste gang duppen går under så gir jeg et skikkelig tilslag. Så tenkt så gjort, neste gang duppen gikk under satt tilslaget som det skulle, og jammen fikk han svar. Med syltynne 0,15mm snøre var ikke sjansene til fiskeren særlige store for å redde fangsten på land. Gjedda raste ut med snøre og gjorde flere luftige hopp. Men med forsiktig kjøring fikk han etter 15 minutters kamp gjedda inn til land og satt kniven i hue på den, og gjedda kunne løftes i sikkerhet. Gjedda viste seg å veie 5 kg, noe som må sies å være en stor gjedda til våre vann å være. Men det som virkelig er en sensasjon med denne fangsten er at den bla tatt på mark som agn og med 0,15mm snøre!!



Nå på forsommeren er gjedda skikkelig på hugget, og har du lyst til å prøve lykken er det flere av vannene i Losbyvassdraget hvor sjansene for gjeddekontakt er store. Tenker da først og fremst på Mønevann, Fløyta og Geitsjøen. I tillegg har vi nevnte Nordre Krokvann og vi skal heller ikke glemme Morterudvann. Men husk stålfortom!