lørdag 2. april 2011

En herlig avslutning på oppsynssesongen 2007

Her følger en liten artikkel om teamets (Tor Laget, Øivind Ibenfeldt, Jon Lindberget) siste oppsynshelg i år 4 - 7/10. Denne ble kombinert med en familiedag ( 4.10.) hvor Tor hadde med seg datter og barnebarn torsdag til forskjellige aktiviteter. Jon var syk og kunne ikke delta denne helga.
Tekst: Øivind Ibenfeldt

Foto: Tor Laget, Vidar Ibenfeldt


Torsdag var satt av til familiedag hvor Tor hadde med seg datter Kari Mette og barnebarna Martin, Sindre og Benjamin. Da jeg kom innover midt på dagen torsdag, var gjengen igang med å redusere mortbestanden ved hytta. Fisken var ikke sælig bitevillg men en del mark ble druknet.Etterhvert ble det større aktivitet ved bålet hvor det ble grillet pølser med stor iver. Dette gikk ned på høykant og en fisketur i båten sto for tur. Etter noen runder på vannet, fikk endelig Sindre full klaff med en fin ørret på ca. 1/4kilo som ble renset etter alle kunstens regler og tatt med til kveldsmat. Tor reiste ut med gjengen mot kvelden og kom inn igjen fredag der jeg ventet med oppvarmet hytte.
Da startet "alvoret" og en runde i Tappenberg ble unnagjort før kveldsmørket kom. Lørdag ble også Høikolltjerna sjekket og Tor hadde med utstyr for rydding av stier. Tilbake i hytta ble det en matbit før Tor tok turen til Kytetjerna. Jeg ventet besøk av min sønn Vidar som hadde lyst å se hvordan vi hadde det en slik helg. Han kom såpass tidlig at vi også rakk et par timer i N. og M. Kytetjern. En og annen fisk var bortpå sluken men ingen ble med til kvelds. En trivelig kveld på hytta ble det. Utpå kvelden - ca kl. 10 (22) ville Vidar prøve sluken fra knausen utafor hytta. Etter få kast satt jammen en flott ørret på sluken. Den ble kjørt inn etter alle kunstens regler og ble veiet til 0,6kg. Flott fisk - rød og fin i kjøttet.
Søndag ble det sjekket i M. og S. Krokvann samt en tur opp til S. Kytetjern. Stille og rolig og ingen fangst. Ved to anledninger så jeg imidlertid flott ørret borti kiloen som svømte langs en bratt knaus. Men sluken var de ikke interresert i. En rød jolle ble observert innerst i S. Krokvann. Tor skulle sjekke dette. Vidar hadde med seg GPS som indikerte hvor vi hadde vært på runden. Se bilde. Det var forøvrig ingen aktivitet i bekkene innover. Været var strålende hele helga med stille vann, flotte farger og sol etter at morgentåka lettet. Ingen fiskere observert, kun noen turgåere.
En herlig avslutning av oppsynssesongen 2007. Synd at ikke Jon kunne delta.
Oppsynshilsen
Øivind og TorBilder følger: