lørdag 2. april 2011

Forsiktig på isen i Østmarka etter mildværet!


Etter mildvær og regn nyttårshelgen kan isen i Losbyvassdraget være litt skummel. Langs land er det delvis åpent eller iallefall mye overvann. Råker ved bekkeos, trange sund og demninger er også blitt større. Isen i Elvågavassdraget som ikke har vært skikkelig trygg tidligere i vinter heller er nå livsfarlig nå etter mildværet...

I losbyvassdraget har nattefrost de siste dagene har gitt tynn ishinne på overvannet langs land, men ikke nok til at den bærer. Stort sett grei eldre is under dette igjen, men nesten ikke til å unngå å bli våt på beine om en vil ut på isen. Nå som snøen daler ned oppå dette igjen, blir det enda skumlere og vesentlig vannskeligere å skille trygge og utrygge områder på isen. Ta ingen sjanser!!! La oss slippe å se flere uhell på isen i Oslomarka i år!!!


Her er noen bilder fra Elvågavassdraget idag før det begynte å snø og Lintjern på vei hjem i snøvær:

Frielvåga og Mariholtet.
Foto: Stein Svenneby
fri-Elvåga fra demningen ved Mariholtet.
Foto: Stein Svenneby

fri-Elvåga fra Tore`s plassen. En av de plassene isen legger seg tidlig på fri-Elvåga. Ser idyllisk ut, men forholdsvis tynn is og nesten åpent inne ved land.
Foto: Stein SvennebyI hele Elvågavassdraget legger isen seg sent i forhold til i Losbyvassdraget. Mens vi har hatt fin skøyteis i Losbymarka har det kun vært så vidt gangbar is enkelte lokale plasser på fri-Elvå. Her på nordre Elvåga (drikkevannselvåga) er isforholdene enda dårligere..
Foto: Stein Svennebynordre Elvåga, (drikkevannselvåga) vekselvis åpent vann, middels is, overvann og syltynn is.
Foto: Stein Svennebynordre Elvåga (drikkevannselvåga) Her legger isen seg i likhet med på Nøklevann og Lutvann SEINT! Tynn is i nord, ellers åpent store deler av vannet. Rørsystem med vann mellom Nøklevann og nordre Elvåga, samt drikkevannsuttak og store dyp skaper strømninger og farlige forhold i nordre Elvåga. Her har ingen noe utpå isen å gjøre slik forholdene er nå!!!
Foto: Stein Svennebynordre Elvåga.
Foto: Stein Svenneby
Råka på Lintjern i snøføyk på vei hjem i skumringen.
Foto: Stein Svenneby