lørdag 2. april 2011

Rådyrjakt


Etter en travel jakt høst, skulle det endelig bli tid for et par dager på rådyrpost i Losby. Været som den siste tiden mildt sagt har vært dårlig, skulle vise seg fra en bedre side på fredagen. Dagen startet med tåke og femti meter sikt. Men tåka lettet og det ble noen fine timer i spenning.Jeg dro innover tidlig fredag morgen. Var fremme på post før det ble lyst. Ble sittende noen timer i spenning, mens tåka lettet og skylaget sprakk opp over meg. Ingen dyr å se denne dagen. Jeg hadde avtalt felles lunsj med Gilbert, som jaktet hare et stykke unna. Etter et par timer med mat, kaffe og jakt skrøner, tok vi kvelden.

Lørdag morgen gikk jeg og Per Jonas innover i mørket. Det var oppholdsvær frem til kl 10, så begynte regnværet som varte resten av dagen. Denne dagen så vi rådyr, men dessverre alt for langt unna til å skyte. Spennende bare å se dem.

To fine dager i skogen selv om utbytte lot vente på seg.Rådyr i kikkerten!! For de som ser godt, så er det to rådyr som beiter helt øverst i bilde. Dette skulle vise seg å være det nærmeste jeg kom rådyr denne helgen. Avstanden var ca 500-600 meter.Her sjekker jaktoppsynet om jeg har alt i orden.(jaktkort,våpenkort, bet.jegeravgift, skyteprøve)
Per jonas var med på post lørdag. Han satt musestille i tre timer. Da smakte det godt med pølser og kaffe etterpå.Etter å ha hatt los i flere timer, lurer Gilbert på hvor i terrenget harebikkja hans befinner seg. Da er det greit å ha peileutstyr. Da finner han ut retningen og avstanden til bikkja.