lørdag 2. april 2011

Markarapport 2.juledag 2006


Med sekkene fulle av julemat og pilkeutstyr skle vi innover den magiske blankisen i losbyvassdraget ved morgengry 2.juledag. Fantastisk flotte forhold og høy bålkosfaktor er stikkord for dagen. Vil anbefale alle å ta et avbrekk fra aquavitt og ribbefett å komme seg en tur ut i marka i romjula!


Eller man kan gjøre som oss å ta med julematen til skogs....

Tekst & Foto: Marius Angvik


På vei innover i grålysningen. Isen i Losbyvassdraget er å anse som trygg så sant man er kjent, bruker hue og selvfølgelig har ispigger. I enkelte trange sund er det åpent eller syltynn is, dette gjelder også i nærheten av alle demninger og bekkeos.Vel fremme ved bestemmelsesstedet. Morrabål, smultringer og skaukaffe.Testet etterhvert ismeite med dau mort i håp om å få en sulten "fiskespiser" opp på isen.Oppdagelsesferd og trim med skøyter mellom pilkeslagene.Etter noen timer med resultatløst fiske (om vi ser bort fra noen steikeborrer på myscha) og skøytegåing var det tid for julemiddag. Ribbe, julepølse, medisterkaker, ertestuing og mandelpoteter. Ingenting smaker som en real julemiddag ute i det fri!Og "sjarmørTom" skuffet ikke og bød på julekonfekt til dessert....

Nam nam....I det sola begynte å gløde rødt i vest hadde Tom på noe stort på brislingen sin, men et heftig utras bar rett i et digert tre på bunn. Etter mye klunder fikk vi opp både treet og krokene, men rovfisken hadde revet seg løs og stikki av med agnfisken. Kan ha vært både grov abbor, ørret eller gjedde for den sags skyld, ikke godt å si...I kveldinga fikk vi besøk av "svennebyligaen" og hadde noen stemningsfulle timer rundt julebålet med røverhistorier fra "TøffeStein" før vi litt vemodig måtte vende nesene hjemmover.
Stemningsfullt på vei hjemmover. Skulle liggi ute under forhold som dette!Rigmor Angvik på vei hjem over Geitsjøen med lengeløpsskøyter i kveldinga.Retrett i solnedgang.

Tekst & Foto: Marius Angvik