søndag 3. april 2011

ØSTMARKA LEVERER!


Og så ble det Østmarka igjen, denne gang til et lite tjern - Plumpatjønn - et godt stykke inn på skauen. Været var grått, men med værmannens løfte om oppklaring, blei sekken pakka.
Vel inne var det vindstille, grått og fuktig. Fluestanga, som er obligatorisk i mindre vann og tjern, blei rigga, men det eneste som beit var knotten - denne lille jævlen som kan ødelegge en ellers fin tur. Men etterhvert kom brisen og oppklaringen og ikke minst noe spredd vaking. Livet blei straks så mye lysere da knotten blei borte. Etter endel resultatløs kasting, gikk det på en småpen ørret. Ca 3 hg. Etter skval og hopp gikk den i hoven og etterpå tilbake med melding om å hente bestefar.

Vet ikke om den så gjorde, men rett etter ser jeg et fint vak som kan være bra fisk. Vannet brytes ikke, men liksom løfter seg og litt tunge ringer brer seg. Problemet mitt var at slik jeg sto på myra, måtte jeg kaste over en myrkant og ut på baksida av denne. Håpte bare at ikke snøret skulle feste seg i gras o.l. Kastet gikk og nympha landet fint en liten meter fra vaket. Lot den synke noen sekunder og dro forsiktig for å gi litt liv i flua. Og der kom svaret tvert. Snøret skar ned og tilslaget satt - rolig og pent. Du er ikke for brå med 0,15 spiss på fortommen. Jeg fikk løftet snøret fra myra og fisken jagde heldigvis utover og ikke inn i myrkanten. Herlig å kjenne snøret som dras ut av snella. Den ble kjørt etterhvert, og da den nærmet seg myra, tok den selvfølgelig turen rett inn og under. Nå var gode råd dyre. Nytter kke å slite og dra i slike situasjoner. Jeg ga forsiktig litt slakk og ørretten svarte med å dra ut igjen. Den var nå sliten etter kjøret, og ble nå forsiktig presset inn med hode over vann og glei pent inn i hoven. En flott fisk var berget og dagen reddet. 0,9 kg og flott rød kjøttfarge gjør seg godt på en middagstallerken.

Livet er herlig dere!

Tekst og foto Øivind IbenfeldtTekst og foto Øivind Ibenfeldt