lørdag 2. april 2011

Sikker is og bra bett i marka


Nå er det tid for isfiske i marka. Lengre og lysere dager og snøfri is gjør fisken aktiv og bitevillig om dagen. Og selv om det er usedvanlig mildt for årstiden er det 40 cm is på vannene i marka.


Både lørdag og søndag var det vårvær med 8 til 10 varmegrader og sol. Normalt skulle det være minusgrader og snø på denne tiden, men når først forholdene er som de er er det bare å utnytte fordelene. For med snøfri is i marka blir det lyser under isen, dermed bedre jaktlys og mer bitevillig fisk.

Under følger noen bilder fra søndagens isfisketur på Mønevann. Abboren på bildet var dagens nest største fisk og veide 750gr, foruten denne ble det 3 mindre abbor og en gjedde på 1,5 kg.

De nederste vannene i Losbyvassdraget, tenker da på Mønevann, Geitsjøen og Fløyta huser en god bestand av grov abbor som den på bildet under. Dessuten er det gjedde og er du riktig heldig kan du også få fin ørret på kroken. Vil du satse på å få fisk av litt størrelse så er balansepilk det du bør prøve. Balansepilker på 5 til 7 cm er passende og husk å ha minst 0,25mm snøre på stikka da det fort kan bite på en sværing. Agn gjerne balansepilken med maggot både på bukkroken og på hovedkroken foran. Husk isøse, klepp og ha alltid ispigger rundt halsen. Skitt Fiske

Tekst og Foto: Henrik StrømstadAbbor på 750 gr, tatt på Mønevann 24. februar på balansepilk.
Balansepilk er rett medisin hvis du jakter på de store.
Mønevann.

Her speiler den gamle husmannsplassen Sotu seg i den speilblanke isen på Mønevann.