lørdag 2. april 2011

Ungdomsgruppa-Tur til Oslofjorden mandag 15. mai

Mandag 15. mai var det klart for ungdomsgruppas årlige tur til Oslofjorden. Og iår klaffet alt, både vær og fiske var på vår side, og vi hadde en fantastisk kveld ved fjorden.
Det var 5 optimistiske fiskere som møtte opp på klubbhuset kl 17 denne mandagskvelden. Været var strålende, og hvis fiske bare sto i stil til været ville det bli en bra kveld. Målet for kvelden var vår "hemmelige" odde på Snarøya. Et område som normalt huser bra med torsk, en og annen sjøørret, og det viktigste av alt, det er sjelden andre fiskere her. Leif som var med for første gang var raskest til å montere utstyret, og allerede på fjerde kastet kan han ivrig melde om fast fisk. Så går det slag i slag den kommende timen, og når vi samles rundt grillen kan både Leif & Patrick melde at de har fått 2 torsk hver. Bent melder seg også på med fangst av en horngjel. Sola er etter hvert i ferd å gå ned, og forventningene er store til ytterligere fangst da skumringstimen ofte er den beste til torsken. Men bettet avtar drastisk, og det er kun Bent som lurer en torsk på land siste timen.

Alt i alt en strålende kveld ved fjorden med samlet fangst på 5 torsk og 1 horngjel. I tillegg klarte vi og sluke 20 grillpølser før vi vendte nesa hjemover.

Tekst & Foto:Henrik Strømstad


Leif var igang med fiske før Patrick og Robert hadde montert opp utstyret.Fast fisk på Leif allerede på fjerde kastet!! Snakk om storfisker :-)


Leif med flott torsk fanget på torskesluk nr 1, slukhals.


Patrick ville ikke være noe dårligere og halte i land to torsk i rask rekkefølge.


Robert ble akkurat som undertegnede fiskeløs denne kvelden, men neste gang kommer vi sterkere tilbake.


Bent får alltid fisk, denne gang både horngjel og torsk.


Fiskeidyll ved Oslofjorden.


Leif følger med og lærer av Bent hvordan man renser torsk.