lørdag 2. april 2011

Markarapport 9-11 September

Herlige dager i marka! Tok kanoen fra mønevann og fulgte losbyvassdraget innover med en wobler på slep. Ikke et bitt, men praktfulle forhold. Møtte resten av oppsynsflokken på krokvannshytta og der freste det allerede i sopp og ørret i panna..


Fisket viste seg bedre i Krokvannene enn i vannene lenger ned. Brukbart med vak etter fjærmygg, særlig i kveldinga. Et og annet realt men svært sporadisk plask etter havarerte landinsekter på dagen, men må nok fiske i blinde så det holder og smøre seg med en GOD posjon tålmodighet om man skal komme på talefot med de på tørt. Fortsatt litt for behagelig badetemperatur i vannet for det virkelig store fisket. Kan nok drøye er par uker før ørreten er skikkelig på hugget. Men vi skal ikke klage...landet fem fine ørret på meite langs land (300-700g), to på wobler (500g) + noen små på fjærmygg (150-200g), fordelt på tre fiskere over to dager.

Voldsomme mengder sopp i terrenget så fort en tar av litt fra hovedstiene. Fantastisk stemningsfullt med fullmåne om natta. Ellers som vanlig mye bever å se, to elg som la på svøm over tappenbergvann, hyppig besøk av hegra og noen glimt av fiskeørna over Falkehøgda. Nok en minnerik helg i Losbymarka!Balsam for kropp og sjel: Kanopadling innover losbyvassdraget.....
Foto: Stein Svenneby


Sprek: Høstørret i m. Krokvann raser avgårde...
Foto: Marius Angvik


Kollosale mengder: Det bugner av kantareller og trompetsopp.....nam nam
Foto: Jannicke Bakken


Lørdagsmidda`n er reddet....
Foto Jannicke Bakken


På vei til krokvannshytta etter kveldens harveøkt i tappenbergvann...
Foto: Marius AngvikKveldsstemning på Krokvannshytta...
Foto: Marius Angvik


Søndagens formiddagsfangst....slett ikke verst...og flere ble det...
Foto: Marius Angvik


Tappenørret kjemper for livet....
Foto: Marius Angvik


Sprek losbyørret på wobler.....
Foto: Marius Angvik


En fin s. Krokvannsørret er sikret....
Foto: Marius Angvik


Foto: Stine AngvikSkribling og Foto: Marius Angvik