lørdag 2. april 2011

Topptur i påvente av skiføre!


Etter fire arbeidsdager inn i det nye året, var det på tide med en tur i skogen igjen. Da skiføret lar vente på seg, ble det tur til fots. Valget falt på topptur. Ikke akkurat noen to tusen metere i Losbymarka, så Ramstadslottet på 394 m.o.h fikk holde... Med nattens snøfall (3-4cm) og sol fra nesten skyfri himmel ble det en knallfin dag i marka.Jeg startet fra Losby, gikk over golfbanen. Tok blåstia som starter i enden av golfbanen, å går over til Djupdalen. Fulgte veien til enden, så over på blåsti igjen. Da er det bare å følge skilter mot Ramstadslottet. Når jeg kom på toppen hadde jeg kjempeutsikt i alle retninger. Jeg tok noen bilder å nøyt utsikten før jeg tok turen ned igjen. Jeg fulgte blåstia i retning Setertjern. Der var jeg innom oppsynshytta for å sjekke at alt var i orden. Så kokte jeg kaffe, spist nistepakka og nøyt himmelen som allerede begynte å bli rød/rosa. Hjemturen gikk nedover Badstudalen og videre mot Djupdalen - golfbanen - Losby.
Utsikt sørover fra Ramstadslottet. Kanskje er det Tonekollen ved Mosjøen som stikker opp litt til venstre i bilde.Utsikt østover mot Fetsund og Øyern.Utsikt vestover mot lørenskog. Klikk på bilde og du kan skimte Lørenskog kirke midt i bilde.Stemningsbilde fra Setertjern, før jeg setter nesa mot badstudalen på vei hjemover.Geitsjøen på vei hjemover...