lørdag 2. april 2011

Nå skjer det i marka!

Akkurat nå kan du oppleve drømmefiske i marka. Vulgata`n klekker, mauer`n svermer og selv stor fisk lar seg lokke opp til overflaten for å sette tenna i godbitene.


Juni er måneden "alt" skjer på fiskefronten i marka. Døgnfluene klekker og mauer`n svermer på varme dager som vi har akkurat nå. På Nordre Krokvann har Vulgata`n klekket siden begynnelsen av juni, og på torsdag kunne jeg observere hundrevis av forsommerkåte vulgata`r som svermet mellom trærne langs bredden. De siste dagers varme har lokket frem vingemauer`n, både vanlig skogsmaur og maurkongen selv stokkmauer`n. Fredag 9. juni var jeg selv så heldig å treffe på en stokkmauersverming på et mellomstort vann. Og det er først når du har truffet på en stokkmauersverming du får innblikk i hvor mye stor fisk et vann skjuler!

De viktikste fluene å ha i flueboksen i juni er maurimitasjoner i størrelser fra krok 8 - 12. Treffer du på en stokkmaursverming stiller du svært dårlig rustet hvis du ikke har store maurimitasjoner. Du bør også ha døgnflueimitasjoner i krokstr. 12-16, og du må så klart ikke glemme et knippe med store vulgataimitasjoner! For å lese mer om vulgatafiske i Østmarka les: Vulgata`n gjør ørreten helt vill!

Så se og kom dere ut i marka folkens. Man kan ikke regne med å treffe på hver tur, men har du litt pågangsmot så er sjansene for fullklaff langt større nå i juni enn ellers i året!

Tekst:Henrik Strømstad
Foto:Terje Østerud & Henrik StrømstadSelv småtjern som ellers virker døde våkner til liv når mauer`n svermer.


Fast fisk på stokkmaurimitasjon


Etter mye frem og tilbake landes ørreten trygt, og for en fisk!


Fornøyd fisker med ørret på 50 cm.


Ørreten lot seg lure av en stokkmauimitasjon bundet på krok str. 8


Ingen tvil om hva dietten til denne ørreten har vært, den hadde kun stokkmaur i magesekken.