lørdag 2. april 2011

Bra skiføre i marka nå !


Etter en litt dårlig vinter og mye snakk om klimaendringer, har vi nå hatt noen uker med skimuligheter i Østmarka. I dag Lørdag 24. Februar tok jeg en tur for å sjekke hvor godt føre egentlig var. Litt spent på overvann og isete løyper. Jeg var også innom flere av markastuene som har servering i helgene.

Jeg startet fra Ellingsrud i ti tida. Fulgte løypa langs veien inn til Mariholtet. Videre gikk jeg tvers over N.Elvåga. Litt overrasket at det ikke var noe tegn til overvann her. Så videre fra enden av N.Elvåga inn på løypa som går mot Sandbakken. Når jeg kom til Sandbakken fortsatte jeg videre mot Skjellbreia så videre mot Vangen. Etter en liten pause med nystekt kanelbolle og noe å drikke, var det tid for å sette nesa hjemover. Hjemturen gikk i retning Skålsjøen over bjønnbete ned til skråbakkhullet, så deledalen. Da var det bare og følge veien ned til Mariholtet og videre ut til Ellingsrud.
Det var overraskende lite folk ute i dag, tross brukbart skiføre og siste helg i vinterferien. Kun overvann på ei myr mellom Vangen og Bjønnbete.

Klikk her for oppdatert føremelding for Østmarka!
N.Elvåga var helt fri for overvann.Sandbakken holdt åpent som de har gjort hver dag i hele vinterferien.

Her kan du lese om fullmånesuppe m. m.
At du nærmer deg Skjellbreia hører du et par km før du kommer ditt. Grunnet hylekoret til alle trekkhundenne som holder hus her.Vangen er et perfekt turmål fra mange utgangspunkter.

Her kan du lese om hva som skjer på Vangen
Mariholtet er en av de best besøkte stuene i marka.

Ellingsrud - Mariholtet - N.Elvåga - Sandbakken - Skjellbreia - Vangen - Bjønnbete - Mariholtet - Ellingsrud. (ca. 40km)