lørdag 2. april 2011

Israpport Østmarka 13.11.2006

Vi i LJFF er nesten på daglige turer i Østmarka for å kontrollere istykkelsen, sånn at vi til enhver tid kan komme med oppdaterte israpporter. På søndag var det faktisk gangbar is på flere småvann, men etter dagens snøfall vil vi på det sterkeste fraråde noen å ferdes på islagte vann i marka!


Som nevnt i innledningen var det gangbar is med opptil 5 cm stålis på flere av småvannene i marka nå på søndag, noe som er nok til å bære en voksen mann. Men man må så klart være forsiktig og alltid bære ispigger. Man skal også være svært kjent på vann før man begir seg ut på så tynn is. Husk at isen ofte er tynnere i sund, ved bekkeos, ved undervannsgrunner og inne ved land. Noen få dager til med kuldegrader og vi ville hatt flotte og sikre isforhold i store deler av Østmarka.

Men så kom dessverre snøen litt for tidlig, og med snø på tynn is bør ingen begi seg ut på isen! Mange føler seg helt feilaktig tryggere på isen når den er dekt med snø, da de ikke ser hvor tynn isen egentlig er. Dette er helt feil, snøen forhindrer deg fra å se de skumle plassene, og det kan se ut som det er trygt å ferdes på isen selv om den er svært tynn. Så vi oppfordrer nok engang til at man nå holder seg unna de islagte vannene i Østmarka inntil videre!

Vi kommer til følge nøye med på isforholdene i ukene som kommer og jevnlig legge ut israpporter.


Her kryper Bent Eidsjø ut på Skullderudtjern for å sjekke istykkelsen.