lørdag 2. april 2011

Ungdomsgruppa på tur 2. pinsedag

Ungdomsgruppa dro på fisketur til Setertjern 2. pinsedag. Det ble litt dårlig deltagelse på denne turen. Men vi som var med koste oss med fiskestanga, kaffe, pølser og brus!
Vi kom opp til Setertjern ved seks tida denne fine juni kvelden. Det var litt vind i lufta, men på de stille partiene av vannet var det mye vak å se. Men som så ofte før ligger fluestanga igjen hjemme. Selfølgelig... Vi rigger to markstenger og en slukstang før vi begynner å fiske. Robert skriker etter fjerde kastet "FISK"! Han både så og kjente fisken hogge til etter Spesialen. Men desverre ingen fisk i håven denne gang. Etter en god stund uten kontakt med fisk, flytter vi oss over til øvre Setertjern. Her er det helt stille, kun vak som lager bevegelse på vannflaten. Det virker ikke som ørreten vil ha mark denne dagen. Kanskje ikke så rart da vi oppserverer både maur og mygg på vannflaten. Men så plutselig napper det hos Bent, han gjør tilslag og roper "FISK"! Når han får fisken på land og ser at det er en stor mort han har fått på kroken smiler han ikke like bredt lenger.... Han gir opp og rusler opp til oppsynshytta for å sette på pølsekjelen. Robert gjør et siste forsøk i det store vannet. Etter noen minutter høres et skrik nede fra vannet som ikke er til å ta feil av. Ørreten ligger i håven. Endelig! Etter å ha fotografert noen bilder av den fine fangsten nyter vi pølsene, før vi setter nesa hjemover. Alle enige om at vi har hatt en fin kveld i skogen.
Robert prøver fiskelykken i øvre Setertjern.Dette er jo ikke ØRRET !!!Dette er ørret, endelig en som har skjønt hvordan man skal gjøre det.