lørdag 2. april 2011

Israpport Østmarka lørdag 17.11.2007 (video)

Kulda kom tidlig i høst, usedvanlig tidlig. Med flere netter den siste uka med tosiffrede antall minusgrader har isen lagt seg over store deler av marka. Vi har tatt en runde for å sjekke isforholdene, og vil ha løpende israpporter frem mot jul.


Med minusgrader døgnet rundt den siste uka har isen lagt seg med rekordfart. På mange av de mindre vannene i marka er isen 8 til 12 cm tykk, med andre ord fint gangbar, men noen av småvannene har også dårlig is. På de større vannene som f.eks Losbyvassdraget er isen både tynnene og mer ujevn, dermed anbefaller vi ingen å gå utpå disse.
Uansett husk alltid ispigger rundt halsen, vær flere i følge, å ha med tau. Dermed er man godt sikret hvis uhellet skulle være ute. Hold god avstand til bekkeos, demninger og trange sund, dette er plasser isen alltid er tynnere. Pass også på Knurra, passasjen mellom Fløyta og Røyrivann, her er isen alltid mye tynnere enn ellers i vassdraget.

Vi har sjekket følgende vann denne helgen:Tjukk is på Lintjern i dag, ca. 1o-12 cm stålis.Her ligger et et flak Stein Svenneby hogg ut for et par dager siden frosset fast på isen.Skurvåstjern
10-12cm stålisFikk besøk på Skurvåstjern av denne fuglejegern.Setertjern (nedre)
Her er ikke isen trygg enda. Trenger noen dager til med kulde.Setertjern
En uke tidligere, åpent vann.Huktjern (nedre)
10cm stålisHuktjern (øvre)
8-10cm stålisDeilig å få prøvd de nyinnkjøpte skøytene allerede i midten av november! Perfekte markaskøyter, tas av og på iløpet av sekunder!Vi i LJFF vil løpende sjekke isen i ukene fremover og jevnlig legge ut israpporter.Denne helgen var de første skøyteløpere å se innover på stålisen i marka.

Video fra Huktjern

(filmet 17.10.2007)