lørdag 2. april 2011

Israpport Østmarka 20.12.2006


Fortsatt herlige minusgrader og isen har lagt på seg 2cm bare fra i går. På noen småputter er isen allerede trygg, på andre vann kan vi håpe på muligheter til helga eller iallefall til romjula. Bilderapport fra fra Mønevann og Fløyta ikveld, og fra Lintjern, Knuttjern og andre småputter tidligere idag.

Fra Mønevann og Fløyta i kveld:



Tom "minken" tester forsiktig noen skritt utpå Fløyta i kveldsmørket.
Foto: Marius Angvik



6cm stålis mot 4cm igår. Fortsetter det i dette tempoet kan det være muligeheter allerede til helga, eller iallefall til romjula.
Foto: Marius Angvik



Uansett hvor trygg du måtte være på isen. Ha alltid ispigger hengende parat rundt halsen!!! En billig, obligatorisk livsforsikring for alle som ferdes på isen!!!

Det hjelper lite å ha dem i bånn av sekken nå uhellet er ute. Hvis du går igjennom isen, hogg ispiggene så langt inn på isen du klarer og forsøk dra deg opp. Er isen for tynn går du gjennom på nytt og risikerer å måtte hågge deg bane til is som bærer. Når du har kommet deg opp fortsett å ligge flatt på isen mens du drar deg innover til land eller 100% sikker is. Å tørrtrene litt på blankisen som her er heller ikke dumt...
Foto: Tom Åge Bye "minken"



Tom Åge Bye i ekstase over kveldens istykkelse. Lille julaften sitter turskøyter og pilkestikka løst i slira...
Foto: Marius Angvik



Knuttjern, Lintjern og andre småputter i dag:




Lintjern. 6cm speilblank stålis over hele vannet. Rusla en runde på vannet, bør vise forsiktighet, men vannet kan ansees som trygt for isskyndige. Liten råk ved oppkomme i sør.
Foto: Stein Svenneby



Knuttjern. 3cm is. Trengs litt mer kulde her.
Foto: Stein Svenneby



Navnløs myrputt. 8cm stålis. 100% trygg is! Perfekt liten skøytebane.
Foto: Stein Svenneby



Kaisa på blankisen.
Foto: Stein Svenneby



Farlig god sikt gjennom isen og den ser mye tynnere ut enn den i virkeligheten er. Føles som å gå på en glassplate. Her 8cm tykk, trygg is på en mikroputt.
Foto: Stein Svenneby



Også i bekkene går frostsprosessen sin gang...
Foto: Stein Svenneby