lørdag 2. april 2011

Rapport fra oppsynshelg 2/9-4/9. Krokvannsområdet.

Høsten lokker med sterke opplevelser og matauk. Bær og sopp står og venter på fryseren og ørreten er absolutt på talefot utover i sopptember. Nøl ikke, det er nå du har sjansen!Fint vær på lørdag fristet fiskere, kanoer og turfolk ut i marka igjen. Vannet er blitt kjøligere og ørreten har begynt å røre på seg. Det er fortsatt deilig med et forfriskende bad etter en lang marsj i ulendt terreng. Gode matsopper bugner innover alle åser. Kantareller, skrubber,piggsopp og steinsopp m.m. vokser raskt etter alt regnet.Gråhegra viste sitt mektige vingespenn inne i Krokvannsområdet. Noen lykkelige fiskere traff jeg også på min runde fra vann til vann.
En fisker som lå ved Tappenbergvann hadde tatt en pen ørret på 600 gr. (sølvkroken spesial) Den gladeste av alle var en ung dame ved Søndre Krokvann som viste fram to feite ørreter tatt på bunnmeite tett ved land. Den største veide 1200gr. Selv hadde jeg på en sværing som jeg i iveren mista, grunnet klomsete håving. Det er tydelig nå framover at moroa begynner!!!!!!!!
Tekst og Foto: Stein Svenneby
Ørret på 870gram s.Krokvann 3.september!

Stine Angvik i lykkerus etter nervepirrende kamp. 1200gram vakker septemberørret er berget! Også denne tatt i s.Krokvann.