lørdag 2. april 2011

Pinserapport fra lag 804`s område!

Med røde dager både 16 og 17 mai, var det endelig duket for langhelg (fiske/oppsynstur) til Ljff`s oppsynshytte på N.Krokvann. Været var godt og forventningene store da vi suste innover tidlig lørdag 14mai.


På dager som dette er vi ikke alene i marka, og hadde vel heller ikke akkurat regnet med det. Godt å se at så mange kommer seg ut på tur!
På stort sett alle leirplasser fra nordre til søndre Krokvann lå det folk. Til og med de minste småvannene våre var godt besøkt. Sola steika og likbleke vårkropper varslet folk på langt hold. De fleste hadde nok tatt vannveien innover, vi telte nærmere 35 kanoer i vassdraget.

Fisket viste seg vanskeligere enn antatt, tross godt varmt vær var det lite klekking og minimalt med vaking. Generelt kun sporadisk vak etter mygg. Vannet var nok fortsatt noe kaldt. Temperaturen krøp ned mot null om natta og dette gjorde nok sitt.

Det ble en sosial helg! Bare på ruta fra N.Kyttjern til S.Kyttjern søndag snakket jeg med ti fiskere. I disse vannene vaket det også relativt pen fisk, men de var ikke lette å lure. I løpet av helgen var vi i tale med nærmere tretti fiskere. Stort sett alle med fiskekortet i orden:)

De fleste sleit noe med å få fisk, men noen steikeørret ble tatt i nordre og midtre Kyttjern. I søndre krokvann ble det tatt noen ørret på rundt 40cm, samt en abbor på 1,2 kg. I Tappenbergvann møtte vi også fiskere som hadde fått ørret på henholdsvis 600 og 700 gram på spinner. Stort sett all ørret ble tatt etter mørkets frembrudd på sluk eller mark. En og annen ivrig fluefisker hadde fått både ørret og abbor på nymfe og mygg, men det var ikke noe størrelse å snakke om.

For vår del ble det mest prating og guiding av besøkende fiskere i området, men litt tid til fiske ble det jo også på oss. I N.Krokvann trodde jeg at jeg hadde min livs ørret, men et par bykst opp i lufta røpet raskt at det var en gjedde på omlag 5kg. Med 0,18 sene og uten fortom ble det en kort og heftig kamp hvor gjedda gikk av med seieren!
Vi brukte også litt tid i Tappenbergvann, som egentlig viste seg fra sin lunefulle side. Minimalt med vak og dårlig bitt. Fikk alikevel omsider berget årets to første markaørreter nettopp i Tappenbergvann. Den første på 890gram tatt i godt kveldsvær søndag, og en som hårfint passerte den magiske kilosgrensa i snøvær midt på dagen mandag. Begge tatt på mark kloss inntil land. Feite og fine og knall røde i kjøttet!Har får fattern gleden av å posere med min 890grams tunge og årets første markaørret i år!


Artikkelforfatter med ørret på 1010gram tatt 16mai 2005Det er ikke mye å utsette på kjøttfargen på tappenbergørretten!

Fra våridyllen i marka bar det så hjem til 17mai tog og påfølgende grillfest med servering av marinert grillet Tappenbergørret!

Forfattet av: Marius Angvik