lørdag 2. april 2011

Novemberjakt i Begna!Etter å ha blitt ferdig med elgjakta var tiden inne for å avlegge foreningens nye jaktterreng ett besøk. Rapportene fra jegerne som hadde besøkt terrenget før oss var gode. Fredags kveld pakket Bent og undertegnede bilen og reiste til Valdres. Værutsiktene var gode og alt lå til rette for en opplevelsesrik helg!


Etter å ha funnet frem til hytta og inntatt spekemat med flytende tilbehør ble det tidlig kveld på fredag. Vi våknet til en flott soloppgang på lørdagsmorgenen. Jeg tror jaktiveren gjorde det lettere å krype ut av køya, men kanskje det var matlukten. Bent var som vanlig først oppe og lagde jaktfrokost med egg og karbonader. Etter å ha inntatt en solid frokost var vi klare til innsats. Vi var forventningsfulle til det nye terrenget -og forventningene steg i takt med antall beitefuruer som ble oppdaget i lysningen!

Det tok ikke mer enn en time før vi hadde fugl i sekken og terrenget hadde innfridd forventningene. Etter å ha jaktet rundt på ukjente områder i noen timer var det tid for en lang rast. Den obligatoriske bålpausen i solen ble en kulinarisk opplevelse da Bent hadde tatt med rypebryst fra årets Finnmarksjakt. Disse ble grillet på bålet med varsom hånd. Ett minutt eller to over bålet og de er ferdige! Snaddermat og en skikkelig høydare! Resten av dagen benyttet vi til å loffe rundt i terrenget for å bli bedre kjent i området før vi avsluttet med en god jegerbiff på kvelden. Søndag oppsøkte vi andre deler av terrenget og opplevelsene fra denne dagen deler vi på jaktforedraget på medlemsmøtet i januar!
En flott soloppgang gjør det lett å krype ut av køya. Iallefall lettere!
Morgendisen henger igjen over åsene i Begna.
Fornøyd jeger!

En voksen orrhane. Normal lengde er 53 cm. Denne var stor!


Rypebrystene over bålet var så gode at de må deles med flere!
Om vinteren beiter storfuglen furubar. Det bærer skogen i Begna preg av!


Tekst & Foto: Tor-Harald Henriksen & Bent Eidsjø