lørdag 2. april 2011

Nå er røya på hugget!

Røya er nå iferd med å trekke inn på varpene for å gyte, og selv om isen lar vente på seg i høst, er det mulig å fiske alternativt. Inspirert av artikkelen om høstfiske på røyevarpene tidligere denne uka her på sidene dro jeg til skogs for å prøve lykken.
Lenge før soloppgang møter jeg Marius, Tom Åge og Terje som er tre av Lørenskog JFF`s ivrigste fiskere i Hakadal. Vi har med oss sykler for mest mulig effektivt å kunne forflytte oss mellom aktuelle røyevann i Nordmarka. Det blir en tøff start på dagen, bratte regntunge grusveier møter oss, men disse må bare forseres for å nå dagens utvalgte vann. Marius og Tom Åge er selvutnevnte "røyeeksperter" og optimismen er på topp når vi nærmer oss målet.

Men etter noen timers fiske uten tegn til liv er stemningen heller laber. Men så mens Marius og Tom Åge bruker en time på å få liv i primusen blir det liv i røya. Undertegnede og Terje opplever et herlig bett en stakket stund, og flere fine røyer blir løftet på land. Og når "primusgutta" etter langt om lenge har fått varmet "middagen" er bettet over. Men sånn er røyefiske, du må være på rett sted til rett tid.

Tekst: Henrik Strømstad


Marius gjør seg klar til dagens første kast i grålysningen med lang haspelstang og røyeblink agnet med maggot.Undertegnede lurte opp dagens første røye.Marius og Tom Åge tok seg en lang lunsj akkuret når røya var på bettet. Litt dumt eller?
Terje med dagens største.