lørdag 2. april 2011

Markarapport 30.9-03.10 Krokvannsområdet!

Igjen var det oppsynshelg og forventningene som vanlig store på vei innover. Mengder med sopp og skrubbsulten bitevillig ørret? Optimismen sto det iallefall ikke på....


Praktfullt i marka på denne tiden av året! Flotte farger,frisk klar høstluft, ingen plagsomme insekter og nesten ikke folk å se. I regn og ruskvær lørdag viste ørreten seg hissig. Ni flotte markaørret ble landet denne dagen fordelt på tre fiskere. Seks på harving langs land, og tre av dem på en stor vårflueimitasjon jeg stripet fristende i overflaten like ved land. Størrelsen var det heller ingenting å si på, minstemann på 500g og største på ca 900g! Fire av dem, hunnfisker stinne av rogn fikk friheten tilbake. Resten ble servert surret i fløte og kantareller utpå kveldinga. Ingen ulovligheter å se, og de få vi møtte hadde fiskekort i orden:). Andre i området hadde også fått bra med fisk, dette også ørret fra halvkiloen og noen hundre gram oppover. Tydelig at ørretten er på hugget om dagen!

Fisken går svært tett intil land både på dagen og etter mørkets frembrudd. Pen fisk oppe etter mygg, vårfluer og diverse landinsekter langs land når været stilnet. Absolutt ikke for sent å svinge seg med fluestanga enda! Tok noen stekepinner i godt vær mandag på mygg som fortsatt svømmer i vassdraget. Bør kunne være bra fart i ørreten langt ut i oktober! På denne tiden av året er heller ikke ørreten særlig selektiv så både sluk,mark og flue kan gi gode resultater. Det er bare å komme seg ut!

(PS: Husk fredningstid! Fiskeforbud i rennende vann og 100m på sidene av os i hele oktober. Dette for å verne gytefisken!)

Tekst & Foto:Marius Angvik

Krokvannshytta like før soloppgang!

n.Krokvann like før dagen gryr...

To flotte m.kyttjernsørret tatt på mark og krok langs en fjellskrent!

n.Krokvann blikkstille i oktoberformiddagssol!

Blir nesten svimmel vannveien innover når vannspeilet er som dette:)


Tappenbergvann skuffet heller ikke!


Kantareller! En av høstens delikatesser!