lørdag 2. april 2011

Storabbor i Losbyvassdraget

Torsdag 4 august tok undertegnede turen inn til Fløyta og Geitsjøen for å meite etter storabbor. Og etter tre timers resultatsløst fiske gikk endelig duppen under. Tilslaget satt som det skulle, og det var ingen tvil om at det var en stor fisk som nappet i den andre enden av snøret!Ørreten trives dårlig i varmt vann, og blir sløv og lite bitevilleg den perioden på sommeren som vannet er varmest. Mens abboren derimot elsker sommer sol og varme, og er på sitt mest bitevillige i Juli og august! Derfor fisker jeg ikke etter ørret denne perioden, men konsentrerer meg om arter som er på hugget, som f.eks. abbor.
Undertegnede med abbor på 1200gr, 46cm lang. Den beit akkurat idet sola gikk ned.
Østmarka er kjent for å ha en rekke vann med usedvanlig god bestand av storabbor. Og Spesielt nedre del av Losbyvassdraget er kjent for sine grove abborbestand, men også andre vann i område som f.eks. Morterudvann huser mye fin abbor. Vil du prøve deg på storabboren bør du fiske med agn av litt størrelse. Dette både for å luke bort mindre fisk, og at det er munnfull nok for storabboren så den gidder å bruke energi på å prøve seg.
Glidedupp av antennetypen som kan justeres ved hjelp av en stopper på snøret og laue eller mort som agn er tingen når du skal jakte på storabboren.
Selv foretrekker jeg meitefiske med agnfisk når storabboren skal lures. Jeg bruker antennedupp og mort eller laue på 10-12 cm som agn. På denne redskapen biter det ikke så ofte, men når duppen først gå under er det som regel stor fisk. Eller så er wobblere på mellom 7 og 12 cm svært effektivt på storabboren.
Så det er bare å komme seg ut å fiske, abboren er skikkelig på hugget, og vil også være det utover høsten. Mens ørreten er iferd med å komme på hugget nå som vanntemperaturen er i ferd med å synke litt!!