lørdag 2. april 2011

Markarapport 21.01.2006

Snøfallet fredag skapte kaos i trafikken, men idylliske forhold i marka.Ved morgengry lørdag var vi på god vei innover i Losbyvassdraget i jomfruelig nysnø. Praktfullt skiføre og brukbart fiske.


Fisket regnes kanskje ikke som optimalt under slike forhold. Snøen legger seg som ett skyggende lokk over vannene, og redusert lysmengde under isen fører til lavere aktivitetsnivå hos småkryp og fisk. Men muligheten er jo alltid der. Det gjelder bare å komme seg ut. Det blir iallefall ikke fisk hjemme i sofaen.

Tok det som en kosetur og fisket ikke fryktelig instensivt. Bra med mort å få på mormyskha og fikk hamstra litt til kommende ismeiteturer. Også en og annen brukbar abbor lot seg overliste. Markmeite etter ørreten, endte med ei lita gjedde. Mortemeite resulterte i kamp med en brukbar gjedde som røyk sena i det siste utraset. Alltid ergerlig å miste fisk, men uansett deilig å høre bremsen tikke og kjenne krefter i andre enden av snøret!

Tekst: Marius AngvikPuddersnø og soloppgang over Geitsjøen. Praktfulle forhold, men tungt for førstemann som brøyter vei.
Foto: Marius AngvikFoto: Marius AngvikFoto: Marius AngvikGeir "mortekongen" i nervepirrende kamp med en 50grams mort!
Foto: Marius AngvikRobert med noen brukbare myskha borrer.
Foto: Marius AngvikEi lita halvkilos gjedde klarte ikke dy seg og slukte "ørretmarkklysa" til Robert. Snakk om å være frekk!!
Foto: Marius AngvikHit men ikke lenger. Et glimt av gjeddekjeften før den raser ut i et siste kraftig utras og ryker snøre tvert! Morro så lenge det varte...
Foto: Geir Vernli Hansen


Foto: Marius Angvik


Skaukaffe og bålkos hører med!
Foto: Marius Angvik