Dagene er korte tidlig i januar. Hver time teller og det er viktig å utnytte dagslyset. Vi startet tidlig i grålysningen og i fint vintervær fulgte vi godt preparerte skiløyper så langt det lot seg gjøre inn i marka. Målet for turen var ett av våre oppsynsvann som ligger ett stykke utenfor løypenettet.
På vinterturer bruker vi ofte pulk fremfor ryggsekk, da vinterovernattinger krever at man har med seg litt mer utstyr. Med tanke på vinterens fremtidige turer i tøffere omgivelser var ett av formålet med turen trening i å trekke pulk i kupert og gjerne bratt terreng. Vi visste det ikke på forhånd, men vi fikk full uttelling for rutevalget!
Gjennom nedfallskog og kupert terreng! Skiene er lagt på pulken og beina er tatt fatt. Gamasjer og gode sko er å anbefale da man stedvis kan tråkke gjennom halvfrosne myrer og bekkedrag.
Solide staver med store trinser er nødvendig når man skal opp de bratteste bakkene.
Med så korte dager blir det tilbragt mange timer rundt bålet. Bålet bygges opp med to tykke stokker i v-form som rettes mot gapahuken. Mindre stokker legges innenfor og man leder på denne måten varmen mot gapahuken.
Det er ingen umiddelbar fare for at dette bålet slukker.
Tor-Harald trekker her en Paris pulk/sklibrett. Den har ikke det tradisjonelle stive pulkdraget men trekkes i tau. Ved hjelp av ett strømpetau med noen knuter på undersiden av pulken kan man bremse den helt opp i nedoverbakker. Antall knuter regulerer bremseeffekten fra moderat til total. En enkel og effektiv løsning.
Storfuglen beiter barnåler vinterstid og setter seg gjerne i toppen av trærne. Ved å plassere seg slik har den god oversikt over terrenget rundt seg. På bildet har den været oss og den har full kontroll på våre bevegelser. Vi var så heldige å oppdage tiuren før den oppdaget oss og fikk tatt noen bilder av den. |