lørdag 2. april 2011

Kilosørret på Vulgata i Tappenbergvann 15 Juni!

Øyvind Herland og sønnen tok en tidlig feriuke på Tappenbergkoia i år, og havnet midt i årets vulgataklekking. Bra med vulgata på vannene og voldsom vakaktivitet!. Ørreten er imidlertid ekstremt selektiv og kresen på hva den tar. Onsdag 15 Juni lyktes Øyvind Herland å lande en kilosørret på tørr vulgataimitasjon i Tappenbergvann!

Mark, sluk, spinner var det tydeligvis bare å glemme. Det var tydeligvis kun Vulgata som sto på menyen denne dagen. Mye GROV fisk oppe og på kastehold, men alikevel svært vannskelig å komme på talefot med dem. Det samme skjedde gang på gang; de ekte karene ble plukket en etter en, mens vulgataimitasjonen ble liggende urørt. Omsider forsvant imitasjonen i et ganske forsiktig vak, tilslaget satt og snart kjentes en overraskende kraft og tyngde i andre enden av snøret. Det ble en heftig kamp hvor Herland til slutt gikk av med seieren!


Øyvind Herland i kveldinga 15Juni på vei over mot Tappenbergkoia. Kveldsmaten er berga!

Med været vi har nå blir det nok optimale forhold i helgen! Skal man lykkes med vulgata bør man være utstyrt med gigantiske mørke (brune/grå) vulgataimitasjoner. Litt gal fargenyanse eller størrelse her skiller suksess fra fiasko. I tilleg bør man nok være SVÆRT tålmodig, selv de ekte karene kan bli liggende så lenge som 10-15 minutter like ved vakende fisk!

I tilleg til bra med vulgata på vannene er maursvermingen på full gang. Både sorte og vanlige skogsmaur med vinger er observert på vannene de siste dagene. Blir det sol og varme til helgen tar nok også maursvermingen helt av!

Skitt fiske!!!