lørdag 2. april 2011

Is-rapport 15. desember

Endelig er ventetiden over, nå er det skikkelig is på vannene i Losbymarka! Vi har hvert en snartur innover idag 15. desember og sjekket isforholdene. Og kunne med glede konstantere at det nå var 15 cm stålis på de nederst vannene i Losbyvassdraget. Bilde er fra badeplassen på Mønevann.
Etter mye varierende og mildt vær gjennom hele høsten har isen latt vente på seg i høst. Men mildværet for en ukes tid siden sørget for å smelte bort snøen på den tynne isen som lå på vannene. Den siste uka har vi hatt litt kaldere vær som har sørget for at isen nå er sikker. Var idag 15. desember innover og sjekket isen på Mønevann og Fløyta, og kunne med glede konstantere at det var drøye 15 cm stålis på begge disse vannene. Og holder minusgradene seg så er det fort 20 cm is til helgen. Så for de som har tenkt seg innover i marka denne helgen, så anbefaller jeg å ta med skøyter. Isen er litt ruglede noen steder, men absolutt bra nok for en skøytetur.

Men selv om 15 cm is er sikker å ferdes på, så må man allikevel være litt forsiktige en del steder. Det gjelder ved bekkeos, i nærheten av demninger og ikke minst i trange sund som i Knurra (sundet mellom Fløyta og Røyrivann). Men tar man disse forholdsreglene så er det ingen fare å ferdes på isen nå. Husk ispigger rundt halsen!!

Tekst:Henrik Strømstad
Fra Fløyta. Isen ligger som et speilPatrick fra ungdomsgruppa i LJFF har prøvd fiskelykken på Fløyta.Demningen mellom Fløyta og Mønevann. Ved demninger og bekkeos skal man alltid være forsiktig.


Fra Badeplassen ved Mønevann. Sikker is bare man er forsiktig rundt flytebrygga og på innersiden av flytebrygga inn mot demningen.