fredag 5. august 2011

DREVSJØ juni 2011

TOR OG ØIVIND PÅ TUR

Fjorårets tur til området var så vellykket at det fristet til en gjentakelse. Nydelig natur og godt fiske er alltid gode argumenter for en tur.

Og nå var vi der. Hytta var leid for en uke, og etter litt sjauing og en kaffekopp, tok vi båten og rodde opp til et "hot spot" fra forrige år. Redskapen var klargjort, og som vanlig - Tor med mark og jeg med flue. Men nå var det dødt. Fluer blei bytta (mark også), men nei. Vi roa ned og skyldte på nordavind. Men det løsna etterhvert og fin harr og sik opp mot 7-8hg blei landa. Herlig. ABU-røken skulle få kjørt seg iår også. På en runde med litt dorging, fikk Tor en flott harr på 0,8kg på wobler. Kvelden kom og panna blei fylt opp med harr samt at noe blei røkt. Vi hadde faktisk stekt fisk til middag de fire første dagene og måtte bare ta pølser neste dag da det er grenser for hvor lenge de holder seg.

Store døgnfluer svermet og det var artig å se hvor lenge de overlevde før harren var oppe og henta seg bamsemums fra overflata.
En dag hadde vi kjøpt fiskekort til et annet område. Vi fikk høre at det var muligheter for stor fisk og far til ekspeditøren hadde rekorden med ørrett over fire kg. Flere mindre vann lå i området og etter litt prøving her og der, fant vi en flott plass. Flua blei prøvd og etter kort stund smalt det til så hardt at snøret blei revet ut av hånda og raste ut. Snella knurra og jeg jubla. Etter tjo og hei glei en flott ørret i håven. 0,7 - 0,8kg er flott fisk.

Plutselig rett etter roper Tor - kom med håven. Stanga sto i bøy, men plutselig blei det slapt og opp kom bare grønnsaker. Synd, for det var fin fisk. Og så, litt etter dunker det til på slukstanga mi og denne var større. Det kjentes. Pen kjøring med snellehyl og drilling medførte at en ny ørret måtte i håven. Rund og fin, rød i kjøttet og 1,1kg. Aj Aj Aj - livet er herlig dere. Disse fiskene skulle være med hjem for en bedre middag.

Siden blei det mer harr og sik til røyking og også noe av dette blei med hjem.
Det meste blei imidlertid spist ved bålet om kvelden som snacks med noe godt i glasset. Herlige kvelder hvor klokka fort passerte midnatt. Flotte solnedganger som bare gjorde sommernatta litt dunkel. Du skal ikkje sova bort sommernatta.

Flott tur igjen Tor. Håper på reprise. Nå står Finnmarksvidda for tur. Vi gleder oss.

Fiskehilsen Tor og Øivind

Lagt ut av Øivind Ibenfeldt