onsdag 2. oktober 2013

Oppsynshelg - Krokvannslaget

OPPSYN 27.9 - 29.9.13

Og så er siste oppsyn for sesongen igang. Var inne ved koia på formiddagen og Tor kom noen timer seinere. Jonn var opptatt denne helga. Tok turen inn til Søndre Krokvann-båten og tømte denne. Veldig lite vann så båten lå helt tørt i gjørma. Fiska litt i Tappen og M. Krokvann og fikk noen mindre ørreter som ble satt tilbake. Stille og vakkert høstvær og ingen kanoer innover.

 

Lørdag tok vi turen til Grindern og sjekket båten der. Hadde nok ikke vært brukt iår så den lå hvelvet som vi la den forrige sesong. På tur tilbake fant vi møkk som vi tippet var etter ulv. Møkka var nemlig full av pelshår. Dette gir god villmarksfølelse. Ved en fin plass ved S. Krokann ble det bålkaffe og lunch. Ikke noe er så godt som fersk bålkaffe til maten i sola. Et flott vak - skikkelig plask - rett utenfor ga fin stemning.  Møtte noen fiskere i Tappen som alle , bortsett fra to, hadde kort iorden. Da vi tok den "strenge "tonen kjøpte de kort på tlf  mens vi var der. De var jo litt flaue også. Møtte  Ole J ved koia. Han hadde reparert den gamle Tappen-båten. Flott jobba.

Natt til søndag i 3-tida blei vi vekt av helikopter som dundra rundt i området en drøy time. Det var søk etter en bortkommet jeger på gang.(avisartikkel mandag)

 

Søndag gikk turen til Biri. Vannet er nå "friskmeldt" og en fin 350-grammer ble tatt på flua og ble middag. Litt spredt vaking. Tilbake på koia i 12-tida tok vi beslutning på at vedbua var moden for påfyll og ei tørrgran ble lagt ned, kappet og kløyvd og lagt i bua. Det er plass til mer folkens, så stå på. Godt supplement til vinterveden. Med solid svett rygg smakte det godt med en kald en  etterpå. Etter mat ble koia rydda og årets siste oppsyn var vel overstått.

 

Tor og Øivind