onsdag 15. juni 2011

Pinsehelg i Østmarka

Jeg dro innover fredag i et skikkelig drittvær, men værdamene lovte bedring seinere i pinsa. Tok en rolig kveld i koia med varme i både ovn og glass. Lørdag kom med samme vær, men fisken måtte jo prøves. Bettet var som ventet tregt, men noen abbor og en liten ørret fikk leve videre.
Utpå kvelden ble det et lite opplett, og med noen kjern innpå åsen i kikkerten, ble bare fluestanga tatt med. Vel framme blei stanga rigget og valget falt på en nymphe på fortommen. Veldig sparsomt med vaking i det klamme været.
Etter litt kasting, ser jeg et drag i snøret og strammer opp. Og gjett om det blei liv. Jeg skjønte fort at dette var fin fisk da snøret hylte av snella. Ta det pent, ta det pent, sa jeg til meg selv. Den blei kjørt litt utpå, men når jeg trodde den var moden for håven, blei den sint og kjørte ut igjen. Den glei imidlertid litt etter på siden inn i håven. Og en flott fisk var det - rund og fin med nydelige fargede prikker. Den dro vekta til drøyt 9 hg og var 43 cm, eller rundt kiloen som vi ærlige sportfiskere gjerne vil si. Pinsen var reddet.

Dagen etter blei det noen flere i andre vann, men ikke av et slikt kaliber. Men 3 - 4 hg er fin pannefisk.

Igjen en flott helg i marka.

Fiskehilsen
Øivind (iben) Ibenfeldt

Lagt ut av Øivind (iben) Ibenfeldt