tirsdag 29. april 2014

Vårens vakreste eventyr !

Fiskeutsetting i Losbymarka

 

JFF-foreningen vår har nå startet ”vårens vakreste eventyr”, den årlige utsetting av 1, 2 og 3-årig ørret i de mange vannene som vi kultiverer i Østmarka (Losbymarka).

Den første fiskeutsettingen ble allerede gjennomført i går (mandag 28. april), se linken nedenfor til dagens artikkel i Romerikes Blad/Lørenskogbilaget  fra gårsdagens utsetting

http://www.rb.no/lorenskog/article7323222.ece

Førstkommende helg (på lørdag) har vi planer om å sette ut fisk i mange av vannene lenger inn i marka, bl.a. inne i naturreservatet (Krokvannene, Tappenbergvann, Høykolltjerna m.fl.) og trenger i den forbindelse flere frivillige som kan være med og bære fisken i ryggsekker fram den siste biten til disse ”veiløse” vannene fra der hvor skogsbilveien slutter. Vi tar sikte på å møtes inne v/bommen (snuplassen) på Losby kl. 1100 førstkommende lørdag. Fint om noen av dere som leser dette (og har lyst til å delta) tar kontakt med undertegnede på tlf. 95930470 slik at vi på forhånd får registrert hvor mange som kan stille opp. Dette fordi vi må få kartlagt hvor mange poser med settefisk som vi da har mulighet/kapasitet til å hente inne på OFA`s settefiskanlegg på en gang. Fisken må jo nødvendigvis settes ut så raskt som mulig da den ikke kan oppbevares i de oksygenfylte posene m/vann i mer enn noen få timer.

På søndag skal vi foreta utsetting av flere hundre storfisk (3-åringer) fra det samme settefiskanlegget i nærvannene i Losbymarka (Mønevann, Fløyta, Geitsjøen m.fl.). Denne fisken henter vi med en stor tilhengertank som da kjøres helt ned til vannkanten fra skogsbilveiene (der hvor det er mulig) slik at vi slipper å bære disse ”storørretene” som typisk veier mellom ½ og 1 kilo på utsettingstidspunktet. Vi trenger derfor ikke så mye assistanse denne dagen, men dersom det er noen som har lyst til å være med oss innover, så blir det selvsagt også mulighet for det. Fint om dere i så fall sier ifra på forhånd slik at vi vet hvor mange vi blir !

 

Vel møtt til en hyggelig ”markaopplevelse” !

 

Ole J. Haakensveen – Leder Lørenskog JFF