tirsdag 2. oktober 2012

OPPSYNS-/ARBEIDSHELG 28 - 30 SEPT

Foreningens styremedlemmer Tor og Øivind hadde en fin og stri helg med både plikter og frivillig arbeid.
Det hadde etterhvert hopet seg opp en del jobb ved oppsynskoia på N Krokvann, bl.a reparasjon av vedbua, ny vinterved samt å få minkfeller ut og båter på land for vinteren.

Vi dro inn tidlig fredag, og etter en kaffekopp, fant vi fram motorsaga og la ned en tørrgran i nærheten. Denne ble kappa opp, kløyvd og lagt inn. Dette hjalp godt på vinterforådet av ved. En runde på ettermiddagen med fiskestanga ga intet resultat.
Lørdag bar det innover til Grindern for å ta opp båten der. Den har vært lite brukt og lå full av vann. Denne blei tømt, dratt lenger opp og snudd for vinteren. Underveis satte vi først ut fire minkfeller - to i tappenbekken og to i bekken fra S Krokvann. Vi får håpe at eventuelle skadedyr forsyner seg av åta i fellene istedet for ferskvare fra bekken som jo er der for å gjøre en naturlig jobb.
Vi sjekka ut muligheten for å få vraket av pioneren opp på land, men denne var brent fast i en stubbe i vannet. Denne må tas på land med tau seinere (før vinteren).
Etter dette var dagen gått, og vi så fram til middag på koia med ei panne med årets siste kantareller som tilbehør.
Søndag var vi enig om å ta en sjau på vedbua hvor hele bakveggen var ramla ut. Vi rydda unna morken ved og mold som over tid hadde hopet seg opp bak der. Bakveggen ble forsterket og spikret opp på nytt. Deretter ble en presenning lagt inn under takplatene så vannet randt ut fra bua og ikke inn da takplatene var litt for korte.
En fin og hektisk helg hvor følelsen av å ha gjort en god jobb var god å ta med seg ut.

En del bilder ble tatt som dokumentasjon og kommer her.

For styret
Øivind Ibenfeldt